Wistjedatjes

09-08-2018 11:37 door Jeanine Fall

Kast van Lotje

In De Regenvalk staat de Kast van Lotje, die is bestemd voor bewoners waar het financieel even minder mee gaat. De kast is gevuld met goede 2e hands kleding, schoenen, en kinderboekjes etc. De ouder kan op afspraak eenmalig 3 items uitzoeken uit de Kast van Lotje.

21-11-2017 17:42 door Bas Broekarts

Westduinkerk Fahrenheitstraat

De toren van de kerk heeft nog een belangrijke rol gespeeld tijdens de oorlog. Engeland had een aantal agenten, spionnen, in Nederland geplaatst en iedere agent had een code en die bestond uit een fout in een bepaald woord waaraan de verzender te herkennen was. Dit was al bij de Duitsers bekend en in feite werden de berichten niet door de agenten verstuurd, maar door de Duitsers. Een bekende radio pionier Idzerda, die een studio had in de Beukstraat, net achter de kerk, wist daarvan en besloot om Londen te waarschuwen met een zender die bovenin de kerktoren was geplaatst.
Lees meer

19-11-2017 10:24 door Bas Broekarts

De Haagse Beek

De Haagse Beek ligt tussen het Schapenatjesduin aan het eind van de Machiel Vrijenhoeklaan en de Scheveningseweg. Het is oorspronkelijk een oude duinrel die het kwelwater uit de duinen opving. Ter ere van het 750-jarig bestaan van Den Haag werd besloten de Haagse Beek op te knappen. Delen werden weer opengelegd en de kanten werden natuurvriendelijker gemaakt. Vooral aan het stuk bij het Rode Kruis Ziekenhuis is veel aandacht besteed.
Lees meer